Coca-Cola HBC (Кока-Кола ХБК) придобива собственика на марката водка Finlandia (Финландия)

...
Coca-Cola HBC (Кока-Кола ХБК) придобива собственика на марката водка Finlandia (Финландия)
Коментари Харесай

Собственикът на Банкя купува производителя на водка Finlandia в сделка за $220 милиона

Coca-Cola HBC (Кока-Кола ХБК) придобива собственика на марката водка Finlandia ( " Финландия " ) Brown-Forman в договорка за 220 милиона $, излиза наяве от публично на компанията.

В България Coca-Cola HBC е известна с марките си " Банкя ", безалкохолните питиета " Кока-Кола ", " Фанта ", " Cappy " и други.

Емблемаричната спиртна напитка е основана през 1970 година и е водеща марка водка в Централна и Източна Европа. Brown-Forman има напълно марката водка Finlandia от 2004 година

Бутилиращата компания разясни, че придобиването ще се извърши посредством нейното напълно притежавано звено CC Beverages Holdings II BV. Очаква се договорката да бъде финализирана  през втората половина на 2023 година
 Как съоснователят на BodyArmor стана милиардер с помощта на договорката с Coca-Cola
Как съоснователят на BodyArmor стана милиардер с помощта на договорката с Coca-Cola

През 2018 година Coca-Cola купува 15% дял от от компанията за 300 милиона $, а в този момент и останалите 85%

" Свързани с дистрибуцията на Finlandia в продължение на 17 години на няколко пазара, ние сме разчувствани от тази неповторима и районно използвана опция, която ще подкрепи ускоряването на нашия местен бизнес на повече от нашите пазари ", разяснява Зоран Богданович, основен изпълнителен шеф на Кока-Кола ХБК.

Богданович добави, че допълващите се портфейли както на Coca-Cola HBC, по този начин и на Brown-Forman Финландия основават опция за създаване на артикули за необятна гама от питиета.

" Ние гледаме на това като на атрактивна инвестиция и естествена еволюция на нашата роля като един от дистрибуторските сътрудници на Finlandia, което в допълнение свидетелства за силата на нашето изпитано във времето и широкообхватно партньорство с Brown-Forman. Оценяваме доверието, което ни е оказано и чакаме да създадем повече стойност за нашите сътрудници и клиенти. "
 Недостиг на кенчета застигна Coca-Cola
Недостиг на кенчета застигна Coca-Cola

Тя се оплака и от липса на водачи на тирове

От друга страна, Anora, която е световен дестилатор, бутилиращ водка Finlandia, а също по този начин и дистрибутор на водката във Финландия, Швеция и Норвегия, сподели, че дълготрайното съдействие, което имаше с Brown-Forman, в този момент ще се трансферира на Coca-Cola HBC.

Сделката предстои на регулаторно утвърждение и други нормални условия за привършване, показаха още от Coca-Cola HBC.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР